Varför misslyckas datastyrningsprojekt?

Så länge jag har arbetat inom området dataanalys (20+ år) har det alltid funnits ett behov av att förstå var data kommer ifrån, när den uppdaterades, om den är att lita på, om den är känslig. , vem som har tillgång etc. Det har gjorts många försök att lösa alla eller några av dessa behov genom åren, och jag har sett många stora och dyra projekt i de största svenska organisationerna misslyckas när man har provat det. Men misslyckas.

Varför?

Den gemensamma nämnaren för misslyckande i dessa projekt har enligt min erfarenhet varit:

Det krävs för mycket manuellt arbete för att hålla tillgångarna uppdaterade

”Inköpet” och tiden som icke-IT-anställda behöver investera är helt enkelt inte där

Ambitionen är för hög när organisationer försöker klassificera och definiera ALLA system och data i organisationen

Nu till de goda nyheterna! Det finns ett par initiativ för att ta itu med åtminstone (1) och delar av (2) som anges ovan. En av dem är Azure Purview, som nu är GA och gratis att prova fram till slutet av oktober. Lösningen är inte perfekt, men anslutningarna och färdplanen visar mycket lovande.

Mer om Perview i ett kommande blogginlägg!

Dela artikeln på sociala medier

Rekommenderade artiklar