microsoft ekosystem

Microsoft Azure

Microsoft Azure är en så kallad molntjänst. BizOne hjälper er att bygga moderna tjänstebaserade lösningar för dataanalys baserad på denna plattform! Business Intelligence, Analytics, Machine Learning & Data Warehouse i molnet. 

Boka en timmes kostnadsfri rådgivning

microsoft azure

verktyg

Specialister på analyslösningar i Microsoft Azure.

BizOne är specialister på att bygga analyslösningar i Microsoft Azure. Vi har lång erfarenhet av att bygga tjänstebaserade lösningar i molnet, som vi dessutom kan hjälpa er att drifta när projektet är klart!

Oavsett om ni är ute efter att migrera en befintlig lösning eller att bygga en helt ny, så har vi erfarenheten och förutsättningarna att hjälpa er att komma i mål! 

Vi har ett antal referensarkitekturer och ett ramverk – Velocity som säkerställer att ni får en öppen, skalbar och stabil lösning.

Varför Microsoft Azure?

hastighet

Hastighet

Tiden till produktion, och eller innovation, är helt ohotad jämfört med traditionella on-prem lösningar. 

skalbarhet

Skalbarhet

Skala upp eller ut snabbt och enkelt, antingen automatiserat, eller manuellt genom ett par klick!

kostnader

Kostnad

Betala baserat på faktiskt användande, ger stora möjligheter till besparningar för er organisation. Ni slipper dessutom stora investeringskostnader, och kan testa olika lösningar utan att vara bundna av långa avtal. 

Nyckelfunktioner och verktyg

BizOne kan hjälpa er att välja rätt verktyg och funktioner för er analytiska plattform. Vi har ett antal beprövade referensarkitekturer. Här är några av de komponenter som kan komma ifråga.

 

Azure SQL Database

En managerad databas som är snabb att sätta upp, skalbar med intelligens och säkerhet inbyggd.

Azure Synapse Analytics

En molnbaserad Analysmiljö med bland annat Data Warehouse med MPP (Massiv Parallell Processing) för att få fantastisk prestanda på komplexa frågor med massor av data. Integrerade funktioner för BI, ML och AI.

Azure Analysis Services

En managerad skalbar PaaS (Plattform as a Service) lösing för metadata, och cache av data. Kombinera data från flera källor, skapa avancerade mått och säkra data i en tabulär semantisk datamodell.

Azure Data Factory

En managerad molnbaserad lösning för att integrera, transformera och schedulera dataintegration.

Azure Databricks

Apache Spark-baserad analysplattform, anpassad till Microsoft Azure och integrerad med övriga tjänster. En favorit bland Data Scientists.

För mer information om tillgängliga datatjänster i Microsoft Azure

verktyg

Några fördelar med Microsoft Azure

Den största fördelen, jämfört med traditionella on prem lösningar är att man inte behöver en stor initialinvestering för att komma igång. Genom att använda Microsoft Azure, så betalar ni för vad ni använder, och kan välja att skala upp eller ut allt eftersom era behov förändras.

 

Genom att använda Microsoft Azures automatiska skalbarhet, så kan man sätta olika nivåer så att era tjänster skalar vartikalt eller horisontellt baserat på krav och behov. Komponenter kan dessutom läggas till och tas bort snabbt och enkelt, tex vid tester eller POCs.

Det finns ett flertal olika tjänster för traditionell Business Intelligence och Big Data, tex Azure SQL Server, Azure Data Warehouse, Synapse och HDInsight.

Ekosystemet i Azure erbjuder många möjligheter för att bygga innovativa AI lösningar, allt från färdiga ”plug and play” lösningar till anpassningabara Machine Learning och Deep Learning tjänster och verktyg. Genom att använda tjänster i Azure, blir det dessutom enkelt att koppla ihop dem, övervaka och integrera.

Ett vanligt orosmoment kring molntjänster är säkerheten. Microsoft Azure är designat från början utifrån denna aspekt, och efterföljer regulatoriska krav och har oftast betydligt högre säkerhet än man själv kan uppnå i sitt eget datacenter.

Parallellt med Microsoft Azure så erbjuder Microsoft andra molnbaserade lösningar och verktyg. Dessa är väl integrerade och ger användarna en bra, säker och inte minst bekant (utifrån office perspektivet) upplevelse. Många av våra kunder använder tex Power BI för analys och datavisualisering, Office 365 och Sharpoint online för att dela och hantera processer kring analys.

Microsoft är år efter år med som ledare i Gartners Magic Quadrant för Business Intelligence Analytics Platform, vilket gör det till ett attraktivt och säkert val.

machine-learning

Vill ni veta mer?
Kom i kontakt med oss

Kom i kontakt med oss så får du en timme gratis konsultation.