Business Intelligence

På BizOne har vi arbetat med Business Intelligence i över tio år.  Vi har därigenom stött på de flesta utmaningar som man kan ställas inför i ett BI-projekt.

Vi är specialister på MicroStrategy, Microsoft Analytics och Open Source-verktyg såsom Pentaho och Talend. Vi har branscherfarenhet inom bland annat bank och finans, försäkring, detaljhandel, offentlig sektor och telekom. Däremed kan vi dra nytta av vår branschöverskridande erfarenhet och ser ofta möjligheter som kunderna själva inte ser.

 

BISS Beslutsstödssystem

Vårt unika koncept BISS är ett komplett Beslutsstödssystem och en hyrlösning som gör livet enkelt för dig som kund. Systemet innehåller ett komplett ramverk för Business Intelligence.

Några av de BI-produkter vi jobbar med

MicroStrategy

BizOne har Sveriges mest erfarna MicroStrategy-konsulter och vi har arbetat med MicroStrategy sedan 2001. Vi har även hjälpt kunder med anpassningar av olika dashboards, till exempel att skapa interaktiva kartor med kundernas specifika regioner, inmatningar och budgetlösningar.

OpenSource BI

Pentaho och Talend är två mycket kvalificerade OpenSource-lösningar som står sig väl mot de traditionella BI-lösningarna. Vi har arbetat med med dem sedan 2009.

Bägge produkterna är faktiskt betydligt mer avancerade än traditionella lösningar när det kommer till nya teknologier inom Business Intelligence. Exempelvis kommer de med kompletta integrationer mot Hadoop, Spark och noSQL-databaser som MongoDB.

BISS Beslutsstödsystem

Vår produkt BISS är en unik hyrlösning

Det är enklare, snabbare och billigare att komma igång med BISS jämfört med traditionella beslutsstödsystem. Efter endast 2-8 veckor använder ni ett komplett beslutsstödsystem som är anpassat efter era behov.
Att få vårt beslutsstödsystem levererat som tjänst till en fast månadskostnad har många fördelar och vår hyrlösning är unik på BI-marknaden.

Just nu söker vi

BI-utvecklare

Vi söker dig som vill jobba som BI-konsult i ett växande företag.

Du har jobbat med BI-lösningar under minst två år och trivs med att jobba i gränslandet mellan affärsanvändare och IT. Du har erfarenhet av BI-verktyg som till exempel SAP BO, Cognos, QlickView, Tableau, Jaspersoft, Pentaho eller MicroStrategy. Du har en relevant akademisk examen och har lätt för att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

quotationmark

Vi på BizOne har alltid haft en nyfikenhet och drivkraft att utforska nya teknik och nya arbetsmetoder inom BI. Teknik och metoder har aldrig ett egenvärde utan är verktyg för att leverera lösningar som vi tillsammans med våra kunder kan vara stolta över.

Håkan Bellarp, Partner och medgrundare